| Vörösáfonyával töltött sertésszűz receptHúsételek Hozzávalók: A tekercshez: 1 kg sertésszűz 8 szelet bacon 250 g vörösáfonya (fagyasztott is megfelel) 1 kis fej lilahagyma 1 dl száraz vörösbor 5 ek cukor 2 db szegfűszeg só durvára őrölt bors fokhagymagranulátum Rókagomba-mártáshoz: 300 g rókagomba 1 dl száraz vörösbor 2 dl főzőtejszín 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só bors Grillezett koktélparadicsomhoz: 8 db koktélparadicsom só durvára őrölt bors Elkészítés: A sertésszűzet vékony téglalap alakúra vágjuk úgy, hogy a húst utána fel lehessen tekerni. A hús mindkét oldalát befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, és egyenként ráhelyezzük a baconszeleteket. Ezután kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a vörösáfonyát, és fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk (víz hozzáadása nélkül, mert az áfonya úgyis enged magából vizet). Hozzáöntjük a bort, és várunk, amíg az alkohol elpárolog, azután beletesszük a cukrot. Sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítünk. Ezt a végeredményben mártásszerű, áfonyás masszát rákenjük a befűszerezett baconös húsra, és szépen feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. (Vigyázzunk, hogy ne tegyünk bele túl sok vörösáfonyát, mert kifolyhat sütés közben!) A feltekert húst beolajozott dupla alufóliába tesszük, és becsomagoljuk. Tűzálló tálba helyezzük a "csomagot", és megsütjük. Az időlejárta előtt 10 perccel kicsit meg lehet bontani az alufóliát, és még 10 percig pirítjuk a hús tetejét. Felvágjuk szép szeletekre a húsokat, és ha még maradt a vörösáfonyából, nyugodtan lehet halmozni a szeletekre. Rókagomba-mártás: A gombát megmossuk, és lecsepegtetjük. A gomba 3/4-ét egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk, a maradék 1/4 rész gombát (lehetőleg kisebbeket) félretesszük. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és hozzátesszük az egész gombákat, kis vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, és erős lángon néhány percig forraljuk, míg el nem párolog az alkohol. Rádobjuk az összeturmixolt gombát, és tovább forraljuk együtt, majd sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítünk. A legvégén öntjük bele a tejszínt, amit simára kavarunk, és készre forralunk. Köret: A paradicsomhoz nem kell sok tudomány: megmossuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés olÍvaolaj hozzáadásával grill-lapos serpenyőben meggrillezzük. A hercegnő burgonyát Juli receptje alapján készíthetjük e A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |