| Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával receptTésztafélék Hozzávalók: 1 db citrom 4 db alma 1,5 dl almalé 4 ek kristálycukor 20 dkg aszalt vörös áfonya 2,5 dkg vaj 50 dkg konyhakész burgonyagnocchi 3 ek méz 4 ek pisztácia (hántolt) porcukor a szóráshoz Elkészítés: A citrom kifacsart levét összekeverjük 5 dl vízzel. Az almákat négyfelé szeljük, kimagozzuk, és a citromos vízbe helyezzük őket. Az almalét felforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a meleg vízzel leöblített aszalt vörös áfonyát. A felforrósított vajon 3 percig pirítjuk a gnocchit, azután beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett almákat, és további 5 percig pirítjuk együtt. Végül meglocsoljuk a mézzel és a vörös áfonyás almalével. Tányérokra halmozzuk, megszórjuk a finomra vágott pisztáciával. Forrón, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |