| Vendégváró színes pástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 40 dkg marhacomb v. fehérpecsenye 1 db csirkemell 2 db csirkemáj 2 fej vöröshagyma sertészsír vaj hagyma 2 késhegynyi őrölt bors 1/2 db piros kaliforniai paprika 10 dkg zöldborsó 4 db főtt tojás sós fűszerkeverék só Elkészítés: Mindkét hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, külön-külön megdinszteljük: az egyiket a zsíron, másikat a vajon, de mindkettőt pici sóval, hogy könnyebben fonnyadjon. A zöldborsót - lehet mirelit - sós vízben megfőzzük, a paprikát ici-pici kockákra vágjuk. A marhahúst felkockázzuk és a zsíros hagymához adva vízzel puhára főzzük, a feldarabolt májjal, késhegynyi őrölt borssal, fűszerkeverékkel még további 10 percig főzzük. A vajas hagymán a kis kockákra vágott csirkemellet főzzük puhára, szintén őrölt borssal, fűszerkeverékkel ízesítve. Mindkét húsfélét külön külön 2-2 db főtt tojással együtt ledaráljuk. A sötétebb masszát szilikonos sütőpapíron szép egyenletes téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 cm vastagra. Megszórjuk a zöldborsóval és a kaliforniai paprikával, egyenletesen rákenjük a világos masszát és rolni szerűen feltekerjük, a sütőpapírral szorosan betekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 1,5 cm széles szeletekre vágva elhelyezzük a hidegtálon. Tanácsok: A massza ne legyen túl lágy, ne legyen túl száraz, - kenhető állagúnak kell lennie. Sötét masszaként felhasználhatjuk a maradék húsvéti sonkát, azzal is nagyon finom. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |