Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-túrós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg
porcukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szalalkáli,
1 kávéskanál sütőpor, 1/2 pohár tejföl.

krém: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár
tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve,
1 nagy csomag zselatin (Lucullus), 3 dl
víz, 4-5 dl növényi alapú tejszín
(Perfecto vagy Hulala).

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd kettévesszük és két lapot sütünk belőle. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk el, majd tepsi hátulján süssük meg a lapokat világosra. A töltelékhez a túrót a porcukorral áttörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, valamint a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Utána a tejszínt nagyon kemény habbá verjük fel, aztán ezt is a túrós masszához adjuk óvatosan kavarva, hogy ne törjön nagyon a hab. Végül a zselatint feloldjuk 3 dl vízben, kicsit felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és belekavarjuk a tejszínes-túrós masszába. Hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, összeálljon. Utána a kisült lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, majd ha már nem meleg a tészta, megtöltjük a krémmel, aminek jó vastagnak és egyenletesnek kell lennie közte. Néhány órára vissza kell rakni a hűtőbe, mert akkor lesz szeletelhető és a krémtől puhul meg a tésztája.


A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 3 perces egyszerű sütemény » Torta sütemény » Csokis málnás sütemény » Üdítős -kólás sütemény
» Csíkos sütemény » Kevert (kefíres) sütemény » Almasütemény » Reggeli sütemény
» Hetessütemény » Barátság sütemény » Olcsó sós teasütemény » Meggyes sütemény
» Paplan sütemény » Citromos sütemény » Almás-habos sütemény » Anzac sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.