| Vendégváró sósrudak receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50dkg rétesliszt 1,5dkg élesztő 30dkg margarin 1kk.só 1kk.porcukor 6ek. tej 2 tojássárgája szezámmag Elkészítés: A lisztet a sóval,a porcukorral,a morzsolt élesztével,a margarinnal és a tejjel egy mélyebb tálban összedolgozzuk. Amikor a tésztát már szép simára dolgoztuk, egy nagy fazékba hideg vizet teszünk, és beleteszük a tésztát.Hideg helyen 1 órát pihentetjük.Ezután a tésztát kivesszük a vizből, konyharuhára szárazra töröljük,és lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra sodorjuk. Derelyevágóval kb.1cm széles, 5cm hosszú rudakat vágunk.Arudacskákat sütőpapirral bélelt sütőlemezre rakjuk. A sütőt 200 fokra hevitjük, és a rudakat a középre helyezetzt tepsiben 15 percig sütjük. Sokáig elálló ropi. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |