| Vendégváró sajttekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 35 dkg edami sajt, 25 dkg félzsíros tehéntúró 12 szelet sonka (szögletes formájú) 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A sajtot lobogó vízbe teszed, szűrőkanállal. Addig tartod benne, míg az egész tömeg megpuhul. Levajazott alufólián kinyújtod, kb.25*35 cm db lesz belőle. Lerakod rá a sonkát, az egészet beborítva, erre rákened a túrót, amit előzőleg az aprított petrezselyemmel összekevertél. Szorosan feltekered, folpackba csomagolod, a két végét szorosan összetekered. 24 órára hűtőbe teszed. Ferdén érdemes szeletelni, kb 0,5 cm-es darabokra. Ízletes, gusztusos vendégváró az ünnepi asztalon. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: gmarta5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |