| Vendégváró baconban receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 45 dkg darált sertéshús, 15 dkg füstölt sonka darálva, 10 dkg nagy szemű zabpehely. 20 szelet bacon, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika, késhegynyi csípős őrölt paprika, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál morzsolt majoránna. Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk. A darált sertéshús összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a nagy szemű zabpehellyel, a felütött tojással és a fűszerekkel, majd a masszát 30-40 percig pihentetjük. Ezután vizes kézzel kis golyókat formázunk és mindegyiket egy-egy szelet baconba csomagoljuk. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna jó ropogósra sül. Adható hozzá köret is, de tálalhatjuk fogpiszkálóra felszúrva is. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |