| Vendégváró "barack" receptSütemények, édességek Hozzávalók: * A töltelékhez: o piros és zöld ételfesték o 1 dl rum o 5 dkg vaj vagy sütőmargarin o 2 evőkanál baracklekvár o 3 evőkanál darált dió o 2 evőkanál kakaó o 15 dkg cukor o kristálycukor a forgatáshoz * A tésztához: o szükség szerint tejföl o 1 kiskanál szódabikarbóna o 1 evőkanál ecet o 3 db tojás o 25 dkg szitált porcukor o 25 dkg vaj vagy sütőmargarin vagy 30 dkg margarin o 75 dkg liszt Elkészítés: A lisztet a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formázható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük. A 15 dkg cukorból a kakaóval, és a 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, a vajat vagy sütőmargarint, a rumot, és simára keverjük. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. Kettő kis csészében piros, illetve zöld ételfestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát a zöld, a másikat a piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |