| Körtetorta csokoládéval receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg vaj, vagy Rama 5 dkg kristálycukor 1 tojás csipet só 1-2 evőkanál hideg víz A töltelékhez: 3 db érett körte 10 dkg csokoládé (45%-os) 2 db tojás 2 dl tejszín 10 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor A tetejére: mandulaforgács Elkészítés: Egy tálba beletesszük a csipet sóval összekevert lisztet és a vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, majd a közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és 1 evőkanál hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, még pici vizet lehet kanalazni hozzá. Ezután fóliába csomagoljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd piteforma méretűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A csokoládét apróbb darabokra tördeljük, majd gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Ezután a formában lévő tésztára csorgatjuk, és egyenletesen elkenjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, míg elkészül a töltelék. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és ízlés szerinti cikkekre felszeleteljük. Egy tálba beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is. A csokoládéval megkent tésztát kivesszük a hűtőből, majd ráhelyezzük a körtecikkeket, és óvatosan felöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél (kb. 15 perc) megszórjuk a tetejét mandulaforgáccsal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |