Tutireceptek.hu fejléc

Pászka torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztájához: 8 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg mogyoró, 1 db pászkalap, fehér bor, 8 dkg cukrozott narancshéj

Csokoládékrém: 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliacukor, egy kevés sűrűre főzött feketekávé

Elkészítés:
A pászkát nagyobb darabokra törjük, beáztatjuk borba és ha megpuhult, kicsavarjuk. A tojások sárgáját habosra kavarjuk cukorral, hozzáadjuk a sütőben megpirított, héjától ledörzsölt, darált mogyorót, az áztatott pászkát, apróra vagdalt narancshéjat, végül a keményre vert habot. Vajjal kikent, liszttel meghintett formában sütjük, és ha kihűlt, megtöltjük és bevonjuk csokoládékrémmel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bambuc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-meggyes linzertorta » Dorcsi napi torta » Vörös bársony torta » Lisztmentes túrótorta
» Karamellás gesztenyetorta » Körtetorta csokoládéval » Csokoládés ananásztorta » Krumpli "torta"
» Barackos túrótorta » Kijevi torta » Brüsszeli almatorta » Főzött csokikrém tortába
» Osztrák csokoládétorta » Nyuszika répatortája » Tejszínes Csokitorta » Tiramisu torta karácsonyra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.