Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus töltött káposzta --török recept recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Töltelék:
1 aprított vöröshagyma,közepes
15 dkg rizs
5 dkg mazsola /vagy ribizli/
5 dkg fenyőmag
1 evőkanál aprított petrezselyem
fahéj, csipetnyi

bors
1 evőkanál paradicsompüré
olaj

Elkészítés:
Rizst megmosni,lecsepegtetni,szárítani.Előző napon jobb ,így gyorsabban haladunk a főzéskor.
A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst,pár percig pirítani együtt.
Annyi vizet tegyünk rá,hogy ellepje ,s a paradicsompüré kivételével minden más adalékot hozzáteszünk.
Addig főzni,míg a lé el nem fő,és a rizs száraz lesz.
Ekkor kell rá a paradicsompüré.
A káposztalevelek ereit vágjuk ki,töltsük meg , sorakoztassuk őket egy fazék aljára.

Öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és egy citrom kicsavart levével öntözzük meg.
Fedő alatt 1 órán át főzzük,hűtsük ki a levében,majd öntsük le róla a levet.
Kihűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai töltött cukkini » Erdélyi töltött káposzta » Káposztás bab csülökkel » Libanoni töltött zöldségek
» Kókusszal töltött kifli » Töltött zeller » Töltött pontyfilé » Savanyukáposztás tarja
» Töltött tojás Emyke módra » Káposztás vitamin saláta » Káposztás burgonya » Sportszelet /saját recept/
» Lerakott káposzta » Töltött rántotta » Fennséges töltött husi » Bihari rakott káposzta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.