| Vegetáriánus töltött káposzta --török recept receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Töltelék: 1 aprított vöröshagyma,közepes 15 dkg rizs 5 dkg mazsola /vagy ribizli/ 5 dkg fenyőmag 1 evőkanál aprított petrezselyem fahéj, csipetnyi só bors 1 evőkanál paradicsompüré olaj Elkészítés: Rizst megmosni,lecsepegtetni,szárítani.Előző napon jobb ,így gyorsabban haladunk a főzéskor. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst,pár percig pirítani együtt. Annyi vizet tegyünk rá,hogy ellepje ,s a paradicsompüré kivételével minden más adalékot hozzáteszünk. Addig főzni,míg a lé el nem fő,és a rizs száraz lesz. Ekkor kell rá a paradicsompüré. A káposztalevelek ereit vágjuk ki,töltsük meg , sorakoztassuk őket egy fazék aljára. Öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és egy citrom kicsavart levével öntözzük meg. Fedő alatt 1 órán át főzzük,hűtsük ki a levében,majd öntsük le róla a levet. Kihűtve tálaljuk. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |