| Vánkosfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4db tojás 12 evk tejföl annyi liszt, amennyit felvesz kevés cukor pici só 1 cs. van.cukor olvasztott vaj olaj Elkészítés: A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral megszórom és tálalom. Tanácsok: Ízvilágra hasonló, mint a csöröge, de sokkal kevesebbe kerül és mégis kiadós. Képe a naplómban. (Minden ami foglalkoztat:3762. Bejegyzés Vánkosfánk) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |