| Tenger hullámai szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg vaj 25 dkg + 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 6 db tojás 35 dkg liszt 1 csomag sütőpor 45 dkg meggy 5 dkg kakaópor 2-3 evőkanál tejszín 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) 5 dl tej 30 dkg fehér csokoládé 7-8 dkg kókuszzsír A díszítéshez: színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból A tepsi kikenéséhez: vaj liszt Elkészítés: 1. Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A felét kikent, liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát, és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük. 2. Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és kb. 8 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük. 3. A szobahőmérsékletű maradék vajat kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük. 4. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk, és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele, és szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |