| Paplan sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A pudinghoz: 40 g pudingpor (vaníliás) 3 evőkanál kristálycukor 400 ml tej (2,8%-os) A piskótához: 400 g búzaliszt (BL55) 200 g kristálycukor 150 ml víz 120 ml étolaj 3 evőkanál kakaópor - holland 12 g sütőpor 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű) A töltelékhez: 500 g tehéntúró (félzsíros) 1 db tojássárgája 3 evőkanál kristálycukor 12 g vaníliás cukor - bourbon Elkészítés: A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön. Addig elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót és csomómentesre keverjük. Kivajazott, 31x31 cm-es kilisztezett tepsibe tesszük. A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük. Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával. 170 C fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |