| Vaníliás túrótorta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evőkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfű, 10-15 szem pisztácia Elkészítés: Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelően lehűlt, a kapcsos tortaformát eltávolítjuk, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, ami egyben a szeletet is jelöli. A habrózsák közé nagyon vékonyra vágott zöld citrom karikákat teszünk, majd a torta tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával, és néhány félretett citromfű levéllel díszítjük. Tanácsok: A zöld citrom nem annyira savanyú, mint a sárga, ezért torták, sütemények, koktélok készítéséhez inkább ezt alkalmazzuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |