| Szaloncukor cukor nélkül receptHozzávalók: A manduláshoz: 10 dkg mandula 3 evőkanál porédesítő egy kevés mandula aroma kb 1 evőkanál diabetikus lekvár Aki szereti, 1 kortynyi karácsonyi likőrt is tehet bele, (narancs, csoki, vagy amit hozzáillőnek gondol) Mogyoróshoz: 10 dkg finomra őrölt mogyoró 3 evőkanál porédesítő kb 1 evőkanál update nutella az anyagok összeállításához tejszínes mogyoró aroma egy nagyon pici mogyoró vagy csoki likőr is mehet bele. Dióshoz: 10 dkg őrölt dió 3 kanál porédesítő kb 1 kanál diabetikus lekvár dió aroma és esetleg egy pici dió likőr. (Ez persze el is maradhat ha kisgyerek van a családban, de ha nincs, érdemes beletenni mert pikánssá teszi.) Csokibevonat: 3 kanál víz 1 kanál kakaó 1-1,5 kanál fruktóz, vagy édesítő ízlés szerint (Itt inkább a fruktózt javaslom) 2-3 dkg ráma margarin Vagy aki nem számolja annyira a kalóriákat, a csokibevonathoz főzőcsokit is olvaszthat. Elkészítés: Az anyagokat a lekvárral vagy a nutellával összedolgozzuk. Kissé keményebb masszát csináljunk, hogy jól formázható legyen. Kis szaloncukor formákat készítünk, (először kis gombócot, majd ebből hengert formázunk a kezünkkel) majd fogvájóra szúrva belemártjuk a vízből,kakaóból, édesítőből és margarinból készített csokiba és sütőpapírra téve száradni hagyjuk. Később becsomagoljuk. Tanácsok: Ez persze nem 1-es kód, mivel a dió, mogyoró és mandula sem 1-es. De legalább cukrot nem tartalmaz, jóízű és semmi romlandó anyag nincs benne, úgy hogy el is áll szerintem ameddig kell. Az édesítővel azért vigyázzunk, nem árt kóstolgatni közben nehogy elsokalljuk, mer akkor tönkre tehetjük ezt a finom csemegét. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |