| Túrótorta mandulával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 13 dkg vaj (a fele margarin is lehet), 50 dkg tehéntúró, 2,5 evőkanál búzadara, 1 marék mandula, 10 dkg mazsola, 1 narancs vagy citrom reszelt héja; a forma kikenéséhez zsír és zsemlemorzsa, a tetejére csokoládémáz. Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, tovább keverjük a vajjal, és ha már ez is jó habos, az áttört tehéntúrót, a búzadarát, a durvára vágott mandulát, a mazsolát és a reszelt narancs- vagy citromhéjat adjuk hozzá. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és zsírral kikent, finom zsemlemorzsával meghintett tortaformában úgy sütjük, mint a piskótát. Még melegen deszkára borítjuk, kihűlés után szeleteljük. Tanácsok: Ha nagyon gazdagon akarjuk adni, csokoládémázzal is bevonhatjuk, de anélkül is finom. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |