| New York-i túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: alaphoz: 15 dkg keksz (kekszpor) 5 dkg cukor 6 dkg olvasztott vaj Töltelékhez: 50 dkg tejszínkrémsajt 50 dkg túró 18 dkg cukor 4 tojás 2,5 dl tejföl 3 ek liszt 2 tk vaníliaaroma (helyettesíthető van.cukorral) 1/2 citrom reszelt héja Elkészítés: A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kiajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát. Összekeverjük az alap hozzávalóit és erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy pici pereme legyen. Kb. 8-10 percig sütjük. Közben robotgéppel összekeverjük a túrót, krémsajtot, lisztet és cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a vaníliát, reszelünk bele citromhéjat. Az egészet a kihűlt alapra öntjük és kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük 6 órára. Tanácsok: Amikor kivesszük a sütőből, még picikét remegősnek kell lennie. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: lujzika36 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |