Tutireceptek.hu fejléc

New York-i túrótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
alaphoz:
15 dkg keksz (kekszpor)
5 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:
50 dkg tejszínkrémsajt
50 dkg túró
18 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
3 ek liszt
2 tk vaníliaaroma (helyettesíthető van.cukorral)
1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
Kiajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát.
Összekeverjük az alap hozzávalóit és erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy pici pereme legyen. Kb. 8-10 percig sütjük.
Közben robotgéppel összekeverjük a túrót, krémsajtot, lisztet és cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a tejfölt és a vaníliát, reszelünk bele citromhéjat.
Az egészet a kihűlt alapra öntjük és kb. 60 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük 6 órára.

Tanácsok:
Amikor kivesszük a sütőből, még picikét remegősnek kell lennie.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: lujzika36


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta(Kata-féle) » Körtés túrótorta » Epres túrótorta » Túrótorta liszt nélkül 1
» New York-i sajttorta » Túrótorta liszt nélkül » Bertram túrótorta » Túrótorta pudingkrémmel
» Liszt nélküli Túrótorta » Túrótorta evapolya módra » Csupa túró túrótorta » Meggyes túrótorta
» Kekszes túrótorta » Manhattani túrótorta » Nektarinos túrótorta » Epres túrótorta - másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.