| Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves receptLevesek Hozzávalók: hozzávalók 2 főre 200 ml főzőtejszín 0,5 tasak vaníliás pudingpor 5 dl víz 1 kávéskanál fahéj 1,5 ek nádcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 közepes db alma 7 közepes db szilva Elkészítés: Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk. A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, vagy akár édesítővel is készíthető.) Miután elkészült, lehűtjük, néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |