Tutireceptek.hu fejléc

Vajas burgonya patisszonraguval recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db közepes patisszon
1 kg burgonya
1 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem
8 dkg teavaj
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 db tojás
Ételízesítő (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors

5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, kis kaockákra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vaj felét felmelegítjük, átforrósítjuk benne a zöldpetrezselymet és a leszűrt burgonyát. Tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kiszedjük, húsát apró kockára vágva a maradék felhevített vajon átforgatjuk, s kevés víz hozzáadásával 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal megszórva puhára pároljuk, majd a burgonyára halmozzuk.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, tojással, 1 mokkáskanál fűszerkeverékkel, és befedjük vele a patisszont.

Forró sütőben 20 perc alatt átsütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
A patisszon belsejét ne dobjuk ki, finom leves készíthető belőle.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti burgonyaleves » Birka burgonyaágyban » Szerb burgonya » Sajtos burgonyafasírt
» Burgonyaleves bográcsban » Burgonyapürében sült tojás » Rokfortos sült burgonya » Moldvai újburgonya
» Burgonyás zöldségsaláta » Burgonyás túrógombóc » Kelt burgonyás pogács » Burgonyafasírt
» Tejfölös kapros újburgonya » Kaviáros burgonyafalatok » Burgonyaleves(zelleres) » Kolbászos újburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.