| Vajas burgonya patisszonraguval receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db közepes patisszon 1 kg burgonya 1 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem 8 dkg teavaj 4 evőkanál tejföl 1 evőkanál liszt 1 db tojás Ételízesítő (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors só 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, kis kaockákra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vaj felét felmelegítjük, átforrósítjuk benne a zöldpetrezselymet és a leszűrt burgonyát. Tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kiszedjük, húsát apró kockára vágva a maradék felhevített vajon átforgatjuk, s kevés víz hozzáadásával 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal megszórva puhára pároljuk, majd a burgonyára halmozzuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, tojással, 1 mokkáskanál fűszerkeverékkel, és befedjük vele a patisszont. Forró sütőben 20 perc alatt átsütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Tanácsok: A patisszon belsejét ne dobjuk ki, finom leves készíthető belőle. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |