| Vadrizzsel töltött paradicsom és paprika - melegen receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg gomba 2 nagy paradicsom 2 zöldpaprika 1 kis fej hagyma 5 dkg rizs 1 zacskó vadrizs (10 g) 4 szál petrezselyem 4 evőkanál olaj 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 mokkáskanál paradicsompüré a formához Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a tetejüket kb. 1 cm vastagon levágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom belsejét kikaparjuk, a paradicsomhúst félretesszük. A paradicsomokat besózzuk, nyílásukkal lefelé fordítjuk, és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle rizst leöblítjük, és lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik. Hozzáadjuk a paradicsom kikapart belsejét, mindkét rizst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A sütő 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vadrizses töltelékkel megtöltjük a paradicsomot, a paprikát, a tálba állítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, mindegyikre visszatesszük a kalapkáját, és olajjal meglocsoljuk. A paradicsompürét 1 dl vízzel elkeverjük, a paprika-paradicsom alá öntjük. A sütőben 1 óra hosszat sütjük. Kalóriatartalom: 410 kcal A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |