| Ünnepi tenkes szelet receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet karaj 2 szelet tejbe áztatott kenyér kis füstölt hús/vagy húsos szalonna/ gomba 5db csirkemáj kis fej vöröshagyma petrezselyem só bors Bundázáshoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A karajt felszeleteljük,vékonyra kiverjük.A kenyeret tejbe vagy vízbe áztatjuk.A gombát,májat,füstölt húst apró kockákra vágjuk.A vöröshagymát lereszeljük,zsíron megpirítjuk.Hozzáadjuk a gombát,májat,füstölt húst.Sóval,borssal ízesítjük.Tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott kenyérszeletet.Petrezselyemmel megszórjuk.Jól összekeverjük. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre,majd feltekerjük.Hústűvel vagy fogpiszkálóval összeszúrjuk.Lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.Olajban jól megsütjük. Krumplipürével,savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!! Tanácsok: Ha nincs kedvünk,vagy -időhiányban vagyunk,akkor nem fontos lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatni,hanem egyszerűen pakoljuk zsírozott tepsibe,hintsük meg kevés sóval,borssal és toljuk sütőbe,süssük addig, amíg szép piros nem lesz a teteje.Így is nagyon finom!! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ilus74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |