Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás raita Indiából recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 adaghoz

2 uborka

2 evőkanál ghí, vagy szezám olaj

½ teáskanál fekete mustármag

½ teáskanál római köménymag

2 babérlevél

csipetnyi cayen bors, vagy friss chili paprika összevágva

½ pohár sűrű joghurt

Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2010/09/03/egyszeru_indiai_salatak#ixzz1Ze25ntpi

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magos részt eltávolítjuk, lereszeljük, besózzuk. 10-15 perc múlva kinyomjuk a levét, és egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla.
Egy kis serpenyőben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, római köményt, babérlevelet, amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tűzről és beletesszük az erős paprikát.
A joghurtot öntsük egy vászonzacskóba és csöpögtessük le, amíg elérünk egy sűrű krémszerű állagot. (kapható sűrű joghurt az arab élelmiszer üzletekben) Keverjük össze a joghurtkrémet az uborkával, és a lehűlt fűszerekkel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkasaláta eperrel » Diós-sonkás uborkasaláta » Tejfölös uborkasaláta » Uborkás-répás fejessaláta
» Görög uborkasaláta » Krémsajtos uborkasaláta » Uborkás rizssaláta » Parasztos uborkasaláta
» Uborkasaláta rizstésztával » Uborkás marhahús tásztával » Sült hal uborkaszósszal » Uborkasambal /Indonéziai/
» Sajtos uborkasaláta » Uborkasaláta » Uborkás szendvics » Uborkás rokfortsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.