| Uborkás raita Indiából receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6-8 adaghoz 2 uborka 2 evőkanál ghí, vagy szezám olaj ½ teáskanál fekete mustármag ½ teáskanál római köménymag 2 babérlevél csipetnyi cayen bors, vagy friss chili paprika összevágva ½ pohár sűrű joghurt Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2010/09/03/egyszeru_indiai_salatak#ixzz1Ze25ntpi Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magos részt eltávolítjuk, lereszeljük, besózzuk. 10-15 perc múlva kinyomjuk a levét, és egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla. Egy kis serpenyőben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, római köményt, babérlevelet, amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tűzről és beletesszük az erős paprikát. A joghurtot öntsük egy vászonzacskóba és csöpögtessük le, amíg elérünk egy sűrű krémszerű állagot. (kapható sűrű joghurt az arab élelmiszer üzletekben) Keverjük össze a joghurtkrémet az uborkával, és a lehűlt fűszerekkel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |