Tutireceptek.hu fejléc

Uborkaleves kovászolt uborkából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25-30 dkg. kovászolt uborka,
1 csokor kaporlevél,
2 dl. tejföl,
3 evőkanál étolaj,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika.
1 közepes fej vöröshagyma,
1 liter kovászos uborkalé,

2db zsemle

Elkészítés:
Az étolajon az apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára megpiritjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaporlevelet, a lisztet, majd keverés után a tűzről levéve a fűszerpaprikát is. Az egészet felöntjük az uborkalével. Forraljuk, s közben hozzáadjuk a szeletekre vágott uborkát is.A léből keveset kiveszünk, elkeverjük a tejfellel és a leveshez hozzáadva felforraljuk. Fehér kenyérrel, vagy piritott zsemlekockával kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztjható.

Tanácsok:
Ha a leves nem eléggé savanykás, akkor 1-2 evőkanálnyi borecettel ízesítsük.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű uborkaleves » Hideg kapros uborkaleves » Joghurtos uborkaleves » Bolgár uborkaleves
» Kovászolt fokhagyma » Tejes uborkaleves » Uborkaleves » Hideg uborkaleves
» Túrós uborkaleves » Kapros uborkaleves » Uborkaleves főzés nélkül » Uborkabólé
» Zöldborsóleves galuskával » Szeder krémleves » Alföldi leves » Tisztító leves.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.