| Uborkaleves kovászolt uborkából receptLevesek Hozzávalók: 25-30 dkg. kovászolt uborka, 1 csokor kaporlevél, 2 dl. tejföl, 3 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika. 1 közepes fej vöröshagyma, 1 liter kovászos uborkalé, só 2db zsemle Elkészítés: Az étolajon az apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára megpiritjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaporlevelet, a lisztet, majd keverés után a tűzről levéve a fűszerpaprikát is. Az egészet felöntjük az uborkalével. Forraljuk, s közben hozzáadjuk a szeletekre vágott uborkát is.A léből keveset kiveszünk, elkeverjük a tejfellel és a leveshez hozzáadva felforraljuk. Fehér kenyérrel, vagy piritott zsemlekockával kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztjható. Tanácsok: Ha a leves nem eléggé savanykás, akkor 1-2 evőkanálnyi borecettel ízesítsük. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |