Tutireceptek.hu fejléc

Uborka mártás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-7 db csemege uborka.
1 púpos ek liszt
1 ek olaj
1 ek tejföl


Elkészítés:
Zalában nagy hagyománya van a leveshús mellé kínált mártásoknak
Az olajon megfuttatjuk a lisztet és ha már habos felöntjük víz és az uborka levének keverékével, ízlés szerint ki mennyire szereti ecetesen. Az uborkákat kis kockára vágjuk, vagy tökreszelőn lereszeljük és hozzáadjuk. Összefőzzük. Utólag kevés cukorral, sóval és ecettel lehet még ízesíteni. Egy kanál tejföllel összekeverjük, hogy krémes legyen.

Elkészítési idő: 8 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji bormártás » Csirkemell tejmártásban » Napraforgós csalánmártás » Áfonyamártás
» Vizesuborka télire » Kelrolád gombamártással » Almamártás sült húshoz » Csokoládémártás
» Fokhagymamártás 2 » Csirkemell sajtmártásban » Fokhagyma mártás » Egyszerű kapormártás
» Torma mártás » Brokkoli Mornay mártással » Rebarbara mártás » Uborka saláta Görög módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.