| Túrós-ropogós receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg margarin 35 dkg liszt 1 tojás 1 evőkanál só 10 dkg reszelt sajt. Elkészítés: A túrót kissé áttörjük, összegyúrjuk a margarinnal, a liszttel, a sóval, a tojással. Amikor a tésztát jól összedolgoztuk kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és sütőlemezre fektetjük. A tetejét megkenjük tejjel és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Ezután derelyevágóval vagy késsel 8-10 cm hosszú kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos a vágatok mentén rudakra tördeljük. Gyorsan elkészíthető, finom nassi. Tanácsok: A tésztába lehet gyúrni pirított zabkorpát vagy bár milyen magvakat. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: muchajutka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |