| Túrós-mazsolás szelet /Andland/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 50 dkg finomliszt; 2,5 dl tej; 3 dkg élesztő; 4 db tojás A sütőforma kikenéséhez: Rama Sütőmargarin A töltelékhez: 1 dl rum vagy rumaroma; 10 dkg mazsola; 1 db citrom reszelt héja; 1 csomag vaníliás cukor; 20 dkg porcukor; 50 dkg túró Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformát. A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 50 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |