| Kapucíner szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 6 tojás 6 evőkanál kristálycukor 10 dkg Rama sütőmargarin 1 csomag sütőpor 4 evőkanál finomliszt a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin 1-2 evőkanál finomliszt a krémhez: 1csomag tejszínízű pudingpor (főznivaló) 3 dl tej 25 dkg Rama sütőmargarin 25 dkg porcukor 2 evőkanál keserű kakaópor a bevonáshoz: 15 dkg tortabevonó csokoládé Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, torta-bevonóval vagy csokimázzal bevonjuk. A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |