| Túrós kifli receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db kifli 25 dkg tehéntúró 1 dl tejföl 10 dkg porcukor fél citrom reszelt héja 5 dkg mazsola a mártáshoz: 2 tojás sárgája 10 dkg cukor 2 cs. vaniliás cukor 1 evőkanál finomliszt 1/2 liter tej a tálaláshoz: porcukor 2 alma Elkészítés: A túró áttörjük, és a cukorral, tejföllel, a reszelt citromhéjjal, mazsolával összekeverjük. A kifli két csücskét levágjuk, és a süteményt először két darabba vágjuk, majd hosszában felhasítjuk. A közepéből egy keveset kikaparunk, és a túrókrémet beletöltve, eredeti formájára összeillesztjük. Az így megtöltött fél kifliket tűzálló tálba, vagy zománcos tepsibe fektetjük egymás mellé. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük, a tejjel felengedjük, és gőzön kevergetve krémmé főzzük. A gőzről levéve vaniliás cukorral ízesítjük, és a kiflire öntjük. Mazsolával gazdagon meghintjük, és forró (200 fokos) sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a kifli teteje kissé meg nem pirul, kb. 10-15 perc. Melegen porcukorral meghintve tálaljuk. Különösen finom, ha vékonyra szeletelt almával körítjük. Tanácsok: Nem volt türelmem hozzá, hogy gőz fölötti kevergetéshez, lábasba öntöttem és felfőztem (mint a pudingot). A férjem szerint hidegen is nagyon finom. A receptet beküldte: Cili59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |