| Túrós almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 16 szelethez: a tésztához: 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 7,5 dkg margarin a töltelékhez: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg félzsíros túró, 2 tojás, 7,5 dkg cukor, 2 dkg étk, keményítő, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé Elkészítés: A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel. Összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a margarinnal. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta 2/3-ával kibéleljük egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A maradék tésztát kb. 2 cm széles csíkká nyújtjuk, és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve, porcukrozva tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |