| Almás-túrós kukorka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25+15 deka margarin 25 deka átszitált kukoricaliszt 25 deka tehéntúró (passzírozva) 22 deka porcukor 3 db tojás 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna 3-4 db alma csipet só 2 evőkanál keserű kakaó 2 evőkanál instant kakaó Elkészítés: A 25 deka margarint, a kukoricalisztet, a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a csipet sót habosra keverjük, majd kanalanként hozzáhabosítjuk az áttört túrót. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és óvatosan a masszába forgatjuk. Jól kizsírozott, prézlizett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, - kb. 40 perc alatt l70 fokon készre sütjük. A 15 deka margarint állandó keverés mellett felfőzzük a kétféle kakaóval, s egyenletesen a süteményre locsoljuk. Tanácsok: A tehéntúrót húsdarálón szoktam ledarálni, - könnyebb a passzírozásnál. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |