| Anyukám bábolnai kiflije receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 50dkg liszt 1 RAMA 5 tojássárgája 1 pohár tejföl csipet só Töltelék: 25 dkg porcukor 25 dkg darált dió 5 tojásfehérje Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,majd 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk és megkenjük meleg zsírral,ezután feltekerjük mint a bejglit. A rudakat 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a tojásfehérjét habbá verjük,majd lazán beleforgatjuk a porcukorral elkevert diót is. A tekercseket kivesszük a hűtőből,és kb. 15 felé szeleteljük.Kinyújtjuk,közepére tesszük a tölteléket,és lágyan föltekerjük.A két végét összecsippentjük.(Nem igazán kifli forma lesz,inkább szaloncukorhoz tudnám hasonlítani.) Forró sütőben halványbarnára sütjük - pár perc. Még melegen porcukorral megszórjuk,vagy beleforgatjuk. A receptet beküldte: Mildora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |