| Túrófánk fahéjas szilvaszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Túrófánk fahéjas szilvaszósszal Hozzávalók: 25 dkg túró 3 db tojás 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor só étolaj a sütéshez 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 maréknyi mazsola 5 cl olaj 1 teáskanál őrölt fahéj 15 dkg cukor 50 dkg szilva 15 dkg cukor 2 db egész fahéjrúd 2 evőkanál rum Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra. Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá. Elkészítés: Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá. Tanácsok: Jo étvágyat Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: evicike23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |