| Almás-fahéjas kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg margarin 15 dkg cukor 4 db tojás 40 dkg liszt 8 dkg étkezési keményítő ½ csomag sütőpor ½ teáskanál fahéj 20 dkg alma Elkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük a masszához. A lisztet tálba szitáljuk, és összekverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Kanalanként dolgozzuk a tojásos tésztához. A reszelt almát is a tésztához adjuk és jól átkeverjük. A tésztát kivajazott kuglófformába töltjük és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át (tűpróbáig) sütjük. A süteményt rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. A tetejét meghintjük porcukorral. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |