Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
40 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
½ csomag sütőpor
½ teáskanál fahéj
20 dkg alma

Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük.
A margarint a cukorral habosra keverjük.
A tojásokat egyenként hozzákeverjük a masszához.
A lisztet tálba szitáljuk, és összekverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Kanalanként dolgozzuk a tojásos tésztához.
A reszelt almát is a tésztához adjuk és jól átkeverjük.
A tésztát kivajazott kuglófformába töltjük és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át (tűpróbáig) sütjük.
A süteményt rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A tetejét meghintjük porcukorral.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöti féle kuglóf » Kakaós kuglóf » Buborék kuglóf » Almás-fahéjas zabkása
» Citromos- kuglóf » Pöttyös diós kuglóf » Csirkekuglóf » Túrós kuglóf
» Tojáslikőrös kuglóf » Márványos kuglóf rudival » Dius-féle Márványos kuglóf » Csokis kuglóf
» Almás-fahéjas süti » Kuglóf, egyszerű » Kuglóf gazdagon » Túrós, mazsolás kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.