Tutireceptek.hu fejléc

Túró-barack felfújt (4 személyre) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 citrom
50 dkg zsírszegény túró
3 tojás
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
7,5 dkg étkezési keményítő
1 nagy konzerv sárgabarack vagy őszi
4 dkg mandulaforgács
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A margarint simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. (Lehetőleg kézi robotgépet használjunk!) Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A barackot lecsepegtetjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a túrókrém felét belesimítjuk. Kirakjuk a barackkal, és beborítjuk a maradék krémmel. Megszórjuk mandulával, apróbb darabokban a vajjal, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.

Tanácsok:
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 520 kcal

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 520 kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rizsfelfújt » Fahéjas zsemlefelfújt » Brokkolisfelfújt » Libacomb 4 személyre
» Szilvás zabpehely-felfújt » Mézes-béles (6 személyre) » Feketeerdő-rizsfelfújt » Sajtfelfújt 1.
» Mákos rizsfelfújt » Diétás kajszi felfújt » Zukkini felfújt » Hideg grízfelfújt
» Rizslisztes felfújt » Könnyű darafelfújt » Diófelfújt » Szilvafelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.