| Könnyű darafelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg búzadara 7 dl tej 8 dkg cukor 2 cs vaníliás cukor 3 db tojás 1 csomag vaníliás pudingpor 6 dkg vaj 1 db citrom reszelt citromhéja A tepsi kenéséhez 1 evőkanál vaj 2 teáskanál kekszmorzsa Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, bele szórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve sűrűre felfőzzük. A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez. A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Tanácsok: Folyósabb lekvárral vagy gyümölcsszósszal kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |