| Turbános sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt 12 dkg margarin 2 db tojássárgája 12 dkg porcukor 1/2 cs sütőpor 1-2 tk tejföl Töltelékhez: 40 dkg darált dió 30 dkg cukor kb 1/2 dl víz mazsola, meggy - ízlés szerint (opcionális) Szóráshoz: porcukor vaníliás cukor Elkészítés: A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét. A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie. A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, és minden korongra diónyi tölteléket teszünk. A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük. Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele Tanácsok: Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz. Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: h-h-h-h Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |