Tutireceptek.hu fejléc

Turbános sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

25 dkg liszt
12 dkg margarin
2 db tojássárgája
12 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1-2 tk tejföl

Töltelékhez:

40 dkg darált dió
30 dkg cukor
kb 1/2 dl víz
mazsola, meggy - ízlés szerint (opcionális)

Szóráshoz:

porcukor
vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét.
A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie.
A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, és minden korongra diónyi tölteléket teszünk.
A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük.
Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: h-h-h-h


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes sütemény » Pillangó sütemény » Zabpelyhes almás sütemény » Citromos áfonyás sütemény
» Habos-rebarbarás sütemény » Aprósütemény gyerekeknek » Fakanalas sütemény » Kókusz aprósütemény
» Málnaízű darás sütemény » Csokis finom sütemény » Joghurtos csészés sütemény » Répás sütemény
» Irénke süteménye » Nap és est sütemény » Banános sütemény » Kakaós-zabpelyhes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.