| Buborék sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor 2 ek kakaó 10 dkg margarin vagy vaj Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk Krém: 3 cs puncs ízű pudingpor 8 dl tej 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja Tetejére: piskótatallér csokoládé Elkészítés: A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük. A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét. Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |