| Joghurtos csészés sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 pohár(150g)natúr joghurt 3 csésze búzaliszt(csészénként 100g) 2 csapott teáskanál sütőpor 2 csésze cukor(csészénként 150g) 1 csomag finomra reszelt citromhéj 3 tojás 1 csésze(150 ml)étolaj A tetejére: 480gfelezett sárgabarack(konzerv) A megkenéshez: 100g narancslekvár vagy sárgabarackdzsem A megszóráshoz: 25g apritott pisztácia Elkészítés: A tésztához a joghurtot egy jól záródó83 l-es)edénybe öntjük,joghurtos poharat elmossuk és szárazra töröljük.A lisztet a sütőporral elvegyitjük,átszitáljuk,a cukorral és citromhéjjal elvegyitjük és az edénybe töltjük.A tojást és olajat hozzáadjuk,az edényt a fedelével szorosan lezárjuk.Többször, erősen összerázzuk(15-20 másodperc), hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Az egészet habverővel vagy keverőkanállal átkeverjük, hogy az edény szélére tapadt hozzávalók is elvegyüljenek. A tésztamasszát(30*40 cm-es, kikent)sütőlemezre simtjuk.A barackot szitán keresztül jól lecsöpögtetjük és a tésztán elosztjuk.A sütőlemezt a sütőbe helyezzük. (sütési idő:30 perc) A sütőlemezt süteményrácsra tesszük.Megkenéshez a lekvárt vagy dzsemet egy szitán áttörjük, és egy edényben felmelegitjük, majd a forró süteményt megkenjük vele. Pisztáciával megszórjuk. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 4914 kcal Szénhidráttartalom: 687 gramm Zsírtartalom: 192 gramm A receptet beküldte: rencsilany Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |