| Saint-tropez-i sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 dl tej 20 g élesztő 70 g puha vaj vagy sütőmargarin 350 g liszt 1/2 citrom leve 1 tojás 50 g porcukor 1 csipet só 5 ek. kristálycukor Krémhez: 3,5 dl tej 1 rúd vanília 60 g cukor 4 tojássárgája 30 g liszt 2 dl felvert tejszín Elkészítés: Langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük kelesztő tálba, és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze. Pihentessük 2 órát. Utána a tésztát másfél cm vastagságúra nyújtsuk ki. Én tepsi nagyságúra szoktam alakítani, már a sütőpapíron nyújtom, és beleteszem a tepsibe, majd megszórom egy kevés kristálycukorral. Hagyom 1 órát pihenni, majd előmelegített sütőben megsütöm. Hagyom kihűlni, és kettévágom. Közben elkészítem a krémet. Forraljuk fel a tejet a kettéhasított és kikapart vaníliarúddal. A cukrot a 4 tojássárgával fehéredésig keverjük. Tegyük bele a lisztet kis adagokban, majd a tejet. Főzzük a krémet állandóan kevergetve mérsékelt hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a felvert tejszínt. Hűlés közben keverjük meg gyakran, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Tegyük hűtőbe. Megkenjük a kettévágott lapot, és egymásra helyezzük. Egy kicsi krémet hagyunk a tetejére is, és szórjuk meg tortadarával. Hűtőbe teszem, és másnap felszeletelem. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |