| Teasütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 3 bögre kristálycukor - 2 bögre sütőmargarin - 2 tk. vanília (én aromát használtam, mert a porral, vagy velővel szerintem nagyon tömény lenne, de ki hogy szereti..) - 4 db. tojás - 5 1/2 bögre liszt - 4 tk. bórkősav (ettől lesz nagyon különleges, így nem érdemes kihagyni) - 2 tk. szódabikarbóna - 1/2 tk. só - bögre finomra aprított mandula, dió vagy pekándió Elkészítés: Sütőt melegítsük elő 190 fokra. (Gáz sütő esetében ez olyan kb. 5-ös fokozat.) Közepes fokozatú botmixerrel (án habverővel csináltam) keverjük krémesre a cukrot, a margarint és a vaníliát. Tojásokat egyenként adjuk hozzzá a masszához és az egészet dolgozzuk simává. Másik tálba szitáljuk belea lisztet, szórjuk bele a borkősavat, a sót és a szódabikarbónát. Az egészet dolgozzuk össze jól a maragarinos keverékkel. Keverjük jól össze az aprított diófélével, majd gyúrjunk a tésztából diónyi nagyságú golyókat. Lapítsuk szét őket a tenyerünkkel és tegyük őket egy sütőlemezre, egymástól 5 cm távolságra. (Tespit ne kenjük zsiradékkal ki!) Süssük 8-10 percig és hagyjuk hűlni olyan 2 órát. majd fogyasztható. Tanácsok: Nem kell kikenni a tepsit, de éppen ezért higyeljünk oda, hogy az alja ne égjen oda. cseles a süti, mert nem fog megbarnul, még aranysárgára se sülni, szép világos marad. Az egészből olyan 8-9 tucatnyi lesz. Elég édes és így szerintem bögre cukor is bőven elég, de ki hogy szereti. Nagyon finom. Nálunk és a vendégeknél pillanatok alatt elfogyott. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |