| Toszkán saláta receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya. 6 olajos szardella (ajóka) 12,5 dkg (konzerv)aszalt paradicsom. 5 bazsalikomlevél. 1 kávéskanálnyi (konzerv)kapribogyó. 6 apró hagyma. 1 evőkanál, fehér borecet. 3 evőkanál olaj. őrőlt bors. só. Elkészítés: A burgonyákat megmossuk,és sós vízben puhára főzzük.A szardellákat ,és a paradicsomot lecsöpögtetjük,majd nagyobb darabokra, a bazsalikomlevelet ,apróra vágjuk.Akapribogyókat ,lecsöpögtetjük.A hagymákat ,apróra vágjuk.Mély tálban simára keverjük az ecetet,a kaprit,a bazsalikomot és sóval,borsal fűszerezzük.Folyamatosan keverve, hozzá adjuk az olajat.A burgonyákat meghámozzuk,langyosra hűtjük,és felkarikázzuk.A tálba öntjük,belekeverjük a paradicsomot,a szardellát, a hagymát,és óvatosan összeforgatjuk. A receptet beküldte: Wndy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |