| Tormás káposzta székelyesen receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 kg. édes káposzta, 4 kg. zöldpaprika, 1 kg. tisztított torma 1 liter 10%-os ételecet, 80 dkg. kristálycukor, 20 gramm natrium-benzoát 2 púpozott evőkanál só Elkészítés: A káposzta torzsáját kivágjuk, majd finoman legyaluljuk. Enyhén sózzuk, majd 5 - 6 órát letakarva állni hagyjuk. A végén kicsavarjuk, de a levet visszatartjuk. Közben megtisztítjuk a zöldpaprikát, ledaráljuk. A tormából 6-8 szeletet meghagyunk, a többit lereszeljük. Végül a káposztát, a reszelt tormát és a paprikát egymáshoz adjuk és alaposan átkeverjük. Az ecetben feloldjuk a cukrot, s ezt is hozzáadva újból átkeverjük, majd letakarva másnapig állni hagyjuk.Átkeverés után üvegbe rakjuk, a tetejére tormaszeletet teszünk és lezárva hűvös helyen tároljuk. Tanácsok: A mennyiségeket tetszés szerint csökkenthetjük. Ha összeért finom salátaféle húsételekhez A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |