| Töltött pulykamellrolád kaprimártással receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: · 40 dkg pulykamell szeletben · grill fűszerkeverék · 4 dkg friss paraj · 2 szál sárgarépa · 1 csipet őrölt szerecsendió · vágott zsálya (ízlés szerint) · 1 l tyúkhúsleves kockából · A mártáshoz: · 2 evőkanál vaj · 1,5 dkg liszt · 1 teáskanál vágott petrezselyem · 1 dl tejszín · 2 evőkanál kapribogyó Elkészítés: A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá. Borssal, szerecsendióval, vágott zsályával megszórjuk. Roládba tekerjük, alufóliába csomagolva a 1/2 liter tyúkhúslevesben készre pároljuk. A mártáshoz vajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a petrezselymet. Hozzáöntjük az alaplé másik felét, összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a kapribogyót. Ezt öntjük az alufóliából kicsomagolt, felszeletelt rolád közé. Burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |