Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulykacomb sok félével. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Vegyünk egy nagy pulyka combot, só bors kakukfü fokhagyma, vagy amit szeretünk füszereket.
Töltelék:vagy egy szál kolbász, vagy pulykamáj,
vagy zsemlés tojásos töltelék, vagy darálthús.
vagy esetleg aszalt gyümölcsel is tőlhetjük: szilva, barack

Elkészítés:
A comot a deszkéra tesszük a bőrével lefelé éles késsel szépen a csont mentén kifilézzük, a nyeles részből az inakat csipöfogóval ki huzgáljuk.
a húst be pácoljuk a fenti füszerekkel. és 3-4 órát állni hadjuk.
Elészitjük a tőlteléket. ( Mindig lehet más félét)
a pulyaka májat kissé elő sütjük, vagy csak leforrázuk kockákra vágjuk és belehelyezzük a húsbaés megkötözzük mint a kötözőtt sokát.
Vagy csak egy szál kobászt teszünk bele, vagy megcsináljuk a rendes tölteléket mint a csirkéhez szoktunk. Vagy darálhúst 3odkg,egy gerizd fokhagymát , pirospaprikát, köménymagot,
só borsot össze gyurunk és megtőltjük.

Vagy mint írtam aszalt gyümölccsel is lehet.

mikor ezzel meg vagyunk sűtőzacskóba tesszük és ugy be a sütőbe és másfél órát széplassú közepes lángon pirosra sütjük.
Krunplipüre, kukoricásrizs, franciasaláta vagy amivel akarjuk tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Koktélrákkal töltött gomba » Töltött sajtos kifli » Hússal töltött tészta » Csirkemájjal töltött karaj
» Töltött csillagtök » Toledói töltött csirke » Libamájjal töltött fürj » Túrós töltött karalábé
» Töltött makréla » Túróval töltött gombafejek » Túróval töltött csirkemell » Töltött sütőtök
» Körözöttel töltött paprika » Sajttal töltött falatkák » Vega töltött burgonya » Erdélyi töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.