Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán mozarellával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2-3 kisebb padlizsán
30 dkg darált hús /bármilyen/
1 db paradicsom
rengeteg fokhagyma
1 tojás
egy marék főtt rizs
1 golyó mozarella

bors
kevés oliva olaj

Elkészítés:
A megmosott padlizsán szárát levágjuk,hosszában félbevágjuk. A közepét kivájjuk, úgy,hogy kb 1 centi széles pereme maradjon. A kikapart zöldséget apróra vágjuk, kevés oliva olajon, apróra vágott paradicsommal és kb. 3 gerezd zúzott fokhagymával megpároljuk. Sóval , borssal lehet ízesíteni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.A padlizsánhajót besózzuk és állni hagyjuk.
Közben a darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a főt rizzsel és a megpárolt paradicsomos padlizsánnal. És persze sok zúzott fokhagymával.
Ha a padlizsánok levet eresztettek, papírtörlővel szárazra töröljük és beletöltjük a darált húsos masszát.
Jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet és oliva olajat, majd sűtőpapírral letakarjuk. Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük. Kb. 180 fok.
Ha a hús megsült és a padlizsán is megpuhult, kivesszük, a tetejét megpakoljuk karikákra vágott mozarellával, visszatoljuk a sütőbe és magas lángon készre sütjük.
Bármilyen saláta, zöldség jó hozzá köretnek, de krumplipüré, vagy rizs is illik hozzá!
Nem könnyű kaja! De nagyon finom!!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: doxikri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhallal töltött paprika » Csirkés padlizsánleves » Gombás töltött tök » Töltöttkáposzta
» Töltött káposzta Ági módra » Baconnal töltött lángos » Hamis töltött karalábé » Töltött lepény (Olcsó)
» Csirkével töltött cikória » Töltött paradicsomgombák » Padlizsános hal » Sajttal töltött krumpli
» Töltött dagadó erdélyiesen » Rizzsel töltött paprika » Könnyed töltött káposzta » Padlizsánragu gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.