| Töltött padlizsán mozarellával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2-3 kisebb padlizsán 30 dkg darált hús /bármilyen/ 1 db paradicsom rengeteg fokhagyma 1 tojás egy marék főtt rizs 1 golyó mozarella só bors kevés oliva olaj Elkészítés: A megmosott padlizsán szárát levágjuk,hosszában félbevágjuk. A közepét kivájjuk, úgy,hogy kb 1 centi széles pereme maradjon. A kikapart zöldséget apróra vágjuk, kevés oliva olajon, apróra vágott paradicsommal és kb. 3 gerezd zúzott fokhagymával megpároljuk. Sóval , borssal lehet ízesíteni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.A padlizsánhajót besózzuk és állni hagyjuk. Közben a darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a főt rizzsel és a megpárolt paradicsomos padlizsánnal. És persze sok zúzott fokhagymával. Ha a padlizsánok levet eresztettek, papírtörlővel szárazra töröljük és beletöltjük a darált húsos masszát. Jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet és oliva olajat, majd sűtőpapírral letakarjuk. Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük. Kb. 180 fok. Ha a hús megsült és a padlizsán is megpuhult, kivesszük, a tetejét megpakoljuk karikákra vágott mozarellával, visszatoljuk a sütőbe és magas lángon készre sütjük. Bármilyen saláta, zöldség jó hozzá köretnek, de krumplipüré, vagy rizs is illik hozzá! Nem könnyű kaja! De nagyon finom!! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: doxikri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |