Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumpli - tojásos-gombás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 közepes db burgonya
1 nagy db gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
0.25 db zeller
1 ek olívaolaj
10 dkg ementáli sajt
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint (,)
bors ízlés szerint
1 db babérlevél

Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a közepüket, akárcsak egy tökkel tennénk.
A kikapart krumplit sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük, majd egy kis vajjal és sóval összetörjük.
Külön edénybe teszünk egy tojást és keményre főzzük
A hagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zellert és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet szórunk rá.
A kikapart krumplikat egy kis olajjal megcsurgatva "elősütjük majdnem kész" állapotra.
A törtkrumplit összetörjük a kis kockákra vágott főtt tojással, majd a gombás raguval is. Végül a töltelékkel megtöltjük a kis krumplicsónakokat, a tetejüket meglocsoljuk egy pici olajjal, és rászelünk egy -egy csík sajtot.
Sütőbe tesszük és magas hőfokon (hogy ne száradjon ki) a sajt pirulásáig sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert krumpli » Mákkal töltött gombóc » Krumplileve-leves » Az én töltöttkáposztám
» Túróval töltött kifli » Rizzsel töltött paradicsom » Rakott krumpli máshogy » Német krumpliskolbász
» Madra töltött káposztája » Bolognai töltött burgonya » Krumpli saláta másként » Sült krumplikása
» Töltött bundás kenyér » Krumpli - töltve » Hamis töltött karalábé » Gyümölccsel töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.