| Töltött krumpli - tojásos-gombás receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 közepes db burgonya 1 nagy db gomba 1 nagy fej vöröshagyma 1 db tojás 0.25 db zeller 1 ek olívaolaj 10 dkg ementáli sajt 0.5 csokor petrezselyem só ízlés szerint (,) bors ízlés szerint 1 db babérlevél Elkészítés: A krumplikat megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a közepüket, akárcsak egy tökkel tennénk. A kikapart krumplit sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük, majd egy kis vajjal és sóval összetörjük. Külön edénybe teszünk egy tojást és keményre főzzük A hagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zellert és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet szórunk rá. A kikapart krumplikat egy kis olajjal megcsurgatva "elősütjük majdnem kész" állapotra. A törtkrumplit összetörjük a kis kockákra vágott főtt tojással, majd a gombás raguval is. Végül a töltelékkel megtöltjük a kis krumplicsónakokat, a tetejüket meglocsoljuk egy pici olajjal, és rászelünk egy -egy csík sajtot. Sütőbe tesszük és magas hőfokon (hogy ne száradjon ki) a sajt pirulásáig sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |