| Sült krumplikása receptEgytálételek Hozzávalók: 1700 g krumpli (kockákra vágva) 5 ek liszt (daraliszt) 50 g zsír só 2 közepes fej hagyma Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vagy botmixerrel) és hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan keverve besűrítjük. Zsírral kikent sütőformába tesszük és forró sütőben kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ropogósra sült hagymakarikákkal tálaljuk. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 101 kcal Szénhidráttartalom: 17 gramm Zsírtartalom: 3 gramm A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |