| Krumplileve-leves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 csokor petrezselyem zöld, 2 evőkanál étolaj, őrölt bors, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál tarhonya, 4 db főtt burgonya, 2 liter burgonyafőzőlé. Elkészítés: Ezt az egyszerű, ám annál finomabb levest akkor készítjük, amikor burgonyát főzünk gombócnak vagy köretnek. Félretesszük a krumpli főzőlevét, és kimentünk a fazékból 4 szem burgonyát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát, és felengedjük a krumpli főzőlevével. Bő 10 percig lassú tűzön főzzük, azután leszűrjük, hogy a hagymakockáktól megszabaduljunk. Beletesszük a tarhonyát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |