| Töltött karaj (a férfiak kedvére) receptHúsételek Hozzávalók: 1kg kicsontozott karaj egyben só bors (izlés szerint) 2-3 ek. olaj 5-6 gerezd fokhagyma bazsalikom 1 közepes vöröshagyma 3dl húsleves (leveskockából is jó) A töltelékhez: 1 közepes vöröshagyma 20dkg csiperkegomba 4 csirkemáj 2 ek. olaj 3 főtt tojás bors majoranna mustár Elkészítés: A húst megmossuk, esetleg hártyáit lefejtjük.Középen,hosszában felszúrjuk és egy jó kiskanálnyi sóval bedörzsöljük. A töltelékhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk az előbbit finomra vágjuk az utóbbit felszeleteljük. A csirkemájat is felaprítuk.Az olajon a hagymát megfuttatjuk, majd a májjal pirítjuk 2-3 percig.Hozzáadjuk a gombát és pár perc alatt megpároljuk.Félretesszük.Ha kihült a kis kockákra vágott főtt tojással összekeverjük és egy gondolatni mustárral,borssal és majorannával fűszerezzük. A hús üregébe töltjük, a végeit összetűzzük hogy ne follyon ki belőle és a pecsenyét spárgával körbekötözzük,hogy tetszetős formája legyen. Olyan tűzálló tálba tesszük, aminek teteje is van,ezután az olajjal meglocsoljuk és mellé dobáljuk a fokhagymagerezdeket és a hagymát is.Egy kis rámorzsolt bazsalikommal illatosítjuk és a fele levest ráöntjük.Lefedve előmelegeített sütőben 180 fok légkeveréses sütőben 165fok.kb 1 óra alatt pirosra sütjük.Közben a levével illetve a maradék levessel gyakorta locsolgassuk. Amikor a pecsenye majdnem puha, durvára őrölt borssal megszórjuk és fedetlenül pirosra sütjük. A receptet beküldte: szandyhhh Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |